Informació corporativa

Presentació · Manel J. Ferré
President de CSC, SA

Presentació · Ramon Cunillera
Director general de CSC, SA
Director general de CSC

Òrgans de govern

Consultoria

Gestió

CATALÀ | ESPAÑOL



Presentació

L’any 1991, la Junta General del Consorci va decidir dotar-se dels mecanismes propis d’una societat mercantil a fi de gestionar alguns dels serveis que s’estaven generant per als associats i crear-ne de nous. Han passat vint anys i s’han produït molts canvis en el sector, però m’atreviria a dir que la immensa majoria d’aquests canvis donen la raó a la decisió presa fa tant de temps pels associats. Avui és indiscutible que des del sector públic o no lucratiu, les estructures, la cultura i els processos propis de l’activitat mercantil aporten dinamisme i capacitat per tirar endavant noves iniciatives de tipus estratègic, sense oblidar mai el rigor, el control i la responsabilitat que són irrenunciables quan es gestionen recursos públics.

En la història de CSC, SA es pot observar que les seves constants han estat, paradoxalment, l’adaptabilitat i la capacitat per al canvi. L'empresa matriu ha generat iniciatives amb altres entitats, com IASIST o el Laboratori de Referència de Catalunya, creades el mateix 1991 amb l’Institut Municipal d’Assistència Sanitària, o únicament amb capital propi com CHC Consultoria i Gestió, SA i les seves submarques. Al llarg dels anys s'han creat empreses per llançar projectes en atenció primària (PROSS), per donar suport a la gestió de processos d’inversió, per fer gestió directa en l’àmbit de l’atenció social (Vitae)... S’han creat serveis a mida per als associats i noves aliances per explorar, sumant esforços i minimitzant els riscos, tots aquells nous reptes que havia d’encarar el sector i, amb aquest, els nostres associats.

Un element fonamental, importantíssim, de tota l’activitat emprenedora de CSC, SA és la vocació de compartir coneixement i sumar experiència, incorporant al dia a dia de la gestió les millores que es van contrastant com a positives. D’aquesta cultura corporativa en deriva tota una branca d’actuació: la consultoria, que d’alguna manera es pot dir que, a més de fer la seva aportació, sintetitza i “exporta” allò que és conegut arreu del món com el “model català” de salut. Aquesta feina s’ha fet en dotzenes de països, sobretot de l’Amèrica Llatina, on la marca Consorci és sinònim d’expertesa en organització de sistemes públics de salut. L’any del vintè aniversari podem exhibir, amb orgull, la nostra condició d’entitat col·laboradora de l’Organització Mundial de la Salut a través d’un conveni, firmat el 2008 i renovat aquest any, que inclou diversos projectes per a l’Organització Panamericana de la Salut en l’àmbit de la creació i gestió de xarxes.

La feina de CSC, SA ha estat, sempre, contribuir a la millora del sistema públic de salut i d’atenció social, aportant coneixement per a la gestió professional i responsable. Ara que vivim temps difícils ho continuarem fent, més que mai, amb sentit de la responsabilitat, la màxima transparència i el màxim compromís amb el futur del país.

En la nova etapa que encetem, un CSC, SA renovat, amb nova empenta i amb perspectives –si això és possible– encara més àmplies, està a punt per al repte dels pròxims vint anys. Buscant nous projectes i escenaris, nous mercats i nous col·laboradors, perquè tenim coses a dir, aportacions a fer i l’energia i la il·lusió suficients per dur-les a terme.

Manel J. Ferré i Montañés
President de CSC, SA