Informació corporativa

Consultoria

Gestió

Presentació · Jordi Valls

Recursos gestionats

Responsabilitat Social
Corporativa


Fundació S21

CATALÀ | ESPAÑOL


SAD Santa Coloma de Gramenet

El model CSC de serveis d’atenció domiciliària (SAD) es basa en la integració de l’equip i la prestació de serveis dins l’estructura de serveis socials d’atenció primària dels ajuntaments.

L’equip tècnic de l’Ajuntament és el responsable de la detecció i valoració de necessitats i de la prescripció dels serveis, i utilitza l’equip SAD de la Fundació S21 com a mitjà propi per prestar-los.


Descripció dels serveis

Atenció a la persona

Promou l’ajut a l’individu o, de forma grupal, a la família. Es realitza principalment al domicili de l’usuari, per professionals de treball familiar que atenen les necessitats bàsiques i de relació amb l’entorn. Es duen a terme diferents tasques, segons les necessitats de la persona usuària i els objectius marcats en cada cas pel treballador/a social referent. La resta de serveis poden tenir una funció complementària o constituir un servei per si mateixos en els casos en què es considera oportú.

Atenció a la llar

És un servei destinat a mantenir en condicions d’ordre i higiene la llar de l’usuari. Pot ser intensiu (neteja de xoc), neteja a fons o manteniment general de l’habitatge.


Activitat
Atenció a la persona
Hores
83.339,41
Total d'usuaris atesos
566
Atenció a la llar
Hores
13.736,18
Total d'usuaris atesos
404

Recursos econòmics
1.579.980.52

Recursos humans (plantilla mitjana)
86,40