Presentacions

Consultoria

Gestió

La Fundació

Activitat associativa del CSC

Els associats

Comissions i vida associativa

Representació davant
les administracions


Acció patronal

Serveis de suport

Altres serveis

El 2009 en xifres

Òrgans de govern
i equips directius 2009



Serveis de suport


Àrea jurídica

Els serveis jurídics del Consorci han generat, durant el 2009, nou informes jurídics i 28 notes informatives dirigides als associats amb caràcter general. També s’han preparat al·legacions a quatre projectes legislatius que poden afectar l’activitat dels sectors salut i atenció social.

L’àrea jurídica també resol consultes puntuals d’associats en temes civils, mercantils, immobiliaris, administratius, penals i sanitaris. Durant el 2009 s’han generat 137 expedients en aquest camp d’actuació.


Àrea de contractacions administratives

El Servei Agregat de Contractacions Administratives ha incrementat d’un 58% la seva activitat respecte de l’any anterior. S’han fet, en total, 184 expedients de contractació.

La recollida de plecs per a concursos a través del web del CSC és d’un 80% respecte dels recollits en suport paper. També s’utilitza el suport informàtic (amb certificació electrònica, signatura electrònica avançada i time stamping) per gestionar el perfil del contractant de 29 institucions.

Subministraments Serveis Obres
Acords marc 3

Procediments oberts propis o d’un sol centre 49 27 8
Procediments negociats 57 33 7


Àrea de sistemes i tecnologies de la comunicació

L’any 2009 s’ha consolidat la millora d’infraestructures tecnològiques al Consorci i s’ha creat una nova web. Paral·lelament s’ha continuat millorant els productes i projectes propis i donant suport als associats, entre els quals destaquen:

• Infoclínic
• TVSalut
• Suport als centres que participen al projecte de radiologia digital de l’Alt Pirineu i Alt Penedès
• Conveni amb Telefònica i altres empreses tecnològiques per abaratir costos
• Col·laboració amb la Fundació TICSalut
• Acord amb la Healthcare Information and Management Systems Society per coodinar l’Interoperability Showcase.


Àrea de comunicació

Durant el 2009 els projectes més importants de l’àrea de comunicació han estat l’estudi i posterior implementació i divulgació del canvi de nom i marca, i la creació de la nova web.

Per millorar la comunicació del CSC amb els associats s’ha creat el Butlletí CSC, ara de periodicitat setmanal, que reben més de 800 persones. S’ha avançat en el projecte TVSalut de comunicació de proximitat per als centres de salut (en aliança amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals) i s’ha mantingut un flux constant de notícies del CSC cap als mitjans i cap als circuits de comunicació interna.


Formació i recerca

Àrea d’estudis

La finalitat del SEPSS, com a unitat de recerca, és reforçar el posicionament estratègic del CSC i dels associats en el sector sanitari català, mitjançant la generació i divulgació de coneixement. Durant el 2009 el servei d’estudis ha consolidat la seva trajectòria investigadora dels darrers 5 anys. A nivell nacional, destaca l’obtenció del reconeixement com a grup de recerca emergent de Catalunya per la Comissió d’Ajuts de Recerca del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya. A nivell internacional, el SEPPS i el CSC han estat designats Centre Col·laborador de l’Organització Panamericana de la Salut.

En el marc de les seves línees d’investigació, prioritàries en el sistema de salut, s’han engegat diversos projectes. En la línia d’integració assistencial, l’estudi Impacte sobre l’equitat d’accés i la eficiència de les Xarxes Integrades de Serveis de Salut a Colòmbia i Brasil, en col·laboració amb institucions europees i llatinoamericanes, amb una subvenció de la UE de 1.722.053 euros.

A Catalunya, s’ha iniciat el projecte La continuïtat assistencial en diferents entorns sanitaris, en col·laboració amb centres associats, que ha permès desenvolupar un instrument per mesurar la continuïtat assistencial i que s’aplicarà en una enquesta a 1.500 usuaris per comparar els resultats d’aquestes organitzacions amb entorns no integrats.

També s’ha continuat la difusió de la recerca, amb la publicació d’11 articles científics, 11 comunicacions a congressos nacionals i internacionals, i la impartició de cursos a Catalunya i a Madrid.

>>> Totes les publicacions del SEPPS


Àrea de formació

Unió Consorci Formació (UCf), entitat formada pel CSC i la UCH ha augmentat significativament aquet any l’activitat no subvencionada, tant en nombre de cursos com de centres que hi participen i la formació ha arribat a un total de 86 centres. Des d’UCf s’ha executat també el 100% del Contracte Programa Sectorial 2008, concedit pel Conforcat:


Activitat UCF 2009
Activitat
subvencionada
Activitat
no subvencionada

Total
Cursos realitzats 113 36 149
Alumnes formats 1.810 540 2.350
Hores de formació 7.344 714 8.058